Vijverconcert

Het 5e Vijverconcert voorafgaand aan de 8e Dag van Lindenholt is zaterdagavond druk bezocht in park De Omloop. In het Nijmeegse stadsdeel Lindenholt trapte de rock&roll-band Eastway af. De Big Band HAN zorgde voor een daverende finale.
Al vroeg op de avond zorgde de vierkoppige formatie Eastsway voor een feestje voor volwassenen en kinderen. Professioneel gaf de band een spontane toegift waarbij getalenteerde meisjes uit het publiek meezongen. De kinderen die steeds voor het podium hadden gestaan werden door de zangeres uitgenodigd om het podium te betreden. Ze namen achter de microfoon positie in en zongen na enige aarzeling All About That Bass van Meghan Trailor.

Het Vijverconcert vond plaats tussen de waterspeelplaats, het basketbalveld en de kinderboerderij in park De Omloop. Op het podium trad behalve de band Eastway ook de HAN Big Band aan en Take your Time. De Big Band HAN zorgde als laatste voor een grootse uitsmijter van het Vijverconcert. De ruime blazerssectie met combo gaf een spetterend concert ten beste. Het enthousiaste publiek applaudisseerde ten slotte een korte toegift van I’ve got the blues door zangeres Liesbeth bij elkaar. Om 00.00 uur moest de rust weer keren in park De Omloop.

Dag van Lindenholt
Deze zondag 21 juni is de locatie rondom de grote vijver tussen Leuvensbroek en Hegdambroek het toneel van de Dag van Lindenholt. Daar treden ook diverse bands op maar geven ook maatschappelijke en creatieve organisaties acte de presence.

De Dag van Lindenholt is een initiatief van Lindenholters dat met steun van de gemeente steeds verder is uitgegroeid. Vorig jaar bezochten zo’n 9.000 mensen het evenement op zondagmiddag.

Bron: De Gelderlander